De winst van modulaire bouw

Modulaire constructies – van verpakkingen tot woningen – dragen sterk bij aan het oplossen van diverse maatschappelijke opgaven. Het totale proces van bouwen wordt duurzamer en gaat sneller. De impact op alle facetten in de keten: digitalisering, automatisering, productie, montage en transport. We zijn gespecialiseerd in het produceren voor modulaire bouw en parametrisch transformatiebouw.

Technisch tekenaar Etilex geautomatiseerd modulair project programmeren

Circulaire prefab woningbouw 

De door Etilex geproduceerde elementen voor prefab houtbouw zijn duurzaam en circulair. Wij behoren tot de voorhoede in deze groeimarkt en zijn strategisch partner voor toonaangevende bouwmaatschappijen. Via het programma REACT EU werd een gezamenlijk project met een bekend aannemingsbedrijf en een succesvolle start-up door de EU gesubsidieerd. De start-up ontwikkelde een uniek systeem voor circulair bouwen. Etilex produceert de elementen voor de prefab woningen en werkt met deze partners ook nauw samen voor de integratie van software en de stroomlijning van andere processen. Zo schakelen we snel en flexibel met elkaar tijdens een complex proces.


Met onze expertise en middelen produceren wij hoogwaardige onderdelen voor:

  • Vrijstaande woningen
  • Twee-onder-één-kap woningen
  • Hoekwoningen
  • Rijtjeshuizen
  • Appartementengebouwen tot vijf verdiepingen hoog (2024/25 te realiseren)

Circulaire prefab transformatiebouw 

Markante fabriekshallen en loodsen, maar ook anonieme kantoren worden steeds vaker getransformeerd tot bedrijfsverzamelgebouw met ingepaste systemen. In religieus en industrieel erfgoed worden aantrekkelijke appartementen gecreëerd. Het gaat hier om uitgekiend parametrisch ontworpen inbouwsystemen. Bijzondere uitdagingen waarvoor we strategisch partner zijn voor bedrijven in de niche van totaaloplossingen. Wij zetten graag onze expertise in voor het realiseren van het maximaal haalbare, liefst op een grootschalige manier.


Circulair prefab geproduceerd parametrisch inbouwsysteem Werkspoorfabriek

We helpen u graag

Neem contact op voor alle mogelijkheden.

Splits e-mailadressen met een komma.

Bedankt voor je bericht

Ons team zal je zo snel mogelijk een bericht sturen.
In de tussentijd nodigen wij je uit om eens rond te kijken op onze website.