Duurzame bedrijfsvoering


Waar dat kan, wil Etilex het verschil maken. Dit gaat van modulaire woningen voor hele straten en wijken tot de eigen bedrijfsvoering. Het begint natuurlijk met de verantwoorde inkoop van houten plaatmaterialen. Wij zijn trots de certificaten van FSC en PEFC voor duurzaam bosbeheer te mogen voeren. Onze verfleverancier is in Nederland één van de weinige leveranciers van circulaire verf.

Download certificaat PEFC

Download certificaat FSC

Binnenkant modulaire circulaire prefab woning CNC gefreesd voor Sustainer

Gasvrij verwarmen


Etilex is volledig gasvrij. Onze kantoren en productiehallen worden met houtafval verwarmd. Overig houtafval gaat naar bedrijven die er pellets voor kachels van maken, een bodembedekker voor parken en tuinen of strooisel voor dierenverblijven. Onze verven en lakken kunnen wij ook onder circulair label leveren. 


Alternatieve energie

Met onze grote voorraden hout mogen we vanwege brandgevaar geen zonnepanelen op de daken installeren. We onderzoeken of we aangesloten kunnen worden op de zonnecollectoren van een bedrijf in de buurt, waardoor we zelfvoorzienend kunnen worden in onze eigen energiebehoefte via duurzaam opgewekte energie.