Adviserend en ondersteunend partner


Etilex heeft vanaf de oprichting scherpe focus op duurzaamheid – dit geldt ook voor de relaties die we aangaan. Met onze uitgebreide expertise krijgt u van Etilex de best mogelijke oplossing voor uw vraag. We zijn uw betrouwbare en strategische partner als het gaat om modulair en/of circulair bouwen. Dat gaat van woningen en verpakkingen tot aan massa-maatwerk, zoals rompen en binnenwerk voor de meubelindustrie. Daarnaast leveren we met Etilex Natura hoogwaardige thermisch gemodificeerde gevelbekleding, zowel standaard als klantspecifiek. Ook deze lijn wordt volledig in huis geproduceerd. We werken graag snel en flexibel aan projecten en gebruiken daarbij ons grootschalige machinepark.

  

Groepsfoto specialistische medewerkers Etilex staan voor grote voorraad plaatmaterialen.

Gegarandeerde levertijd

Van huis uit houden we van korte lijnen en zijn we pragmatisch ingesteld. Etilex biedt opdrachtgevers maximale ontzorging en flexibiliteit. Dat is mogelijk dankzij ons uitgebreide, hypermoderne machinepark en de grote voorraden die wij aanhouden. Doordat wij alle bewerkingen én het coaten onder één dak hebben, kunnen wij het volledig proces zelf sturen. We zijn nauwelijks afhankelijk van derden en staan garant voor een soepel productieproces. Het maakt dat de kwaliteit en planning in alle fasen zijn gewaarborgd. Ten slotte hanteren wij met onze schaalgrootte interessante tarieven.

Specialist in LVL en thermohout

Etilex is specialist in LVL en thermisch gemodificeerd hout. Al het hout kopen we vanzelfsprekend met de grootste zorg in en iedere partij voldoet aan de geldende FSC- en PEFC- normen. Onze toeleveranciers, met wie wij langdurige banden hebben, zijn geselecteerd op hun betrouwbaarheid en constante kwaliteit. Het LVL en thermohout arriveert als basis plaatmateriaal waarna het door ons wordt bewerkt conform uw wensen.

LVL plaatmateriaal bewerkt op CNC freesmachine tot onderdeel voor prefab woning.
Bewerking stoffige plaatmaterialen

In onze eigen productiehallen zagen en frezen we ook zogeheten “stoffige” plaatmaterialen. Het gaat dan om platen Fermacell, Cempanel, Cetris, Duripanel en andere platen zoals Promatect en Windstopper. Daarnaast zagen en frezen wij ook alle bekende plaatmaterialen zoals bijvoorbeeld Trespa, Plastica, Rockpanel en andere hpl-achtige plaatmaterialen. Proefondervindelijk en in nauw overleg met klanten zagen en frezen we ook andere plaatmaterialen. Zo neemt het aantal materialen dat we kunnen bewerken nog steeds toe.Leverancier onbewerkt materiaal

Naast specialist en adviserend partner, is Etilex ook handelaar in plaatmateriaal en hout. We hebben een ruime voorraad van platen en balken, geschikt voor directe verkoop van volle pakken plaatmateriaal. Ook bent u bij ons aan het juist adres voor de inkoop van benodigd materiaal in uw project. Hieronder vallen alle bekende plaatmaterialen, zoals MLH multiplex, Populier multiplex, Falcata, underlayment, Okoume, OSB, MDF en spaanplaat in blanke én gegronde uitvoeringen.


Neem direct contact op

Ons machinepark

 

Door ons grootschalige machinepark kunnen we opdrachten snel en professioneel verwerken. Grote aantallen zijn voor ons geen probleem, omdat we klanten met complexe projecten bij Etilex onder één dak compleet en kwalitatief kunnen ontzorgen.


14 CNC-frezen

waarvan de grootste een maximaal bereik
heeft van 7600 mm x 2600 mm

1 alleskunner

dit is een vierzijdige herzaagmachine met zeven assen

Borstelapparaten

ten behoeve van esthetisch behandelen van lengtehout


Eigen transport

met 2 trekker-opleggercombinaties en 1 open wagen met kraan.

5 opdeelzagen

die LVL-plaatmateriaal tot een dikte van 75 mm in één bewerkingsgang frezen tot het gewenste product

Afwerk​i​ngsmachines

voor onder meer fijnbezagen, schulpen, schaven, korten, kepen, neigen en contramallen

3 industriële spuitstraten


Zeer grote eigen voorraadOns team werkt elke dag aan de mooiste producten

Het team van Etilex bestaat uit echte ‘houtwormen’ die ervaren als vaklied zijn. Ze zijn er om het machinepark te bedienen, om je een gedegen advies te geven en om ervoor te zorgen dat de juiste materialen op tijd op de bouwplaats zijn. Je geeft jouw wensen door, wij doen de rest. En dat op een duurzame manier, omdat we de wereld goed willen doorgeven aan volgende generaties. 

We helpen u graag
Neem contact op voor alle mogelijkheden.

Splits e-mailadressen met een komma.

Bedankt voor je bericht

Ons team zal je zo snel mogelijk een bericht sturen.
In de tussentijd nodigen wij je uit om eens rond te kijken op onze website.