Onze kracht zit ‘m in de passie voor ons werk!

Ons team werkt elke dag aan de mooiste producten

Het team van Etilex is een mix van echte ‘houtwormen’ en ervaren vaklieden. Ze zijn er om het machinepark te bedienen, om je een gedegen advies te geven en om ervoor te zorgen dat de juiste materialen op tijd op de bouwplaats zijn. Je geeft jouw wensen door, wij doen de rest. We zijn onszelf er zeer bewust van dat we de wereld ook goed moeten doorgeven aan volgende generaties. Daarom is al ons hout of plaatmateriaal FSC of PEFC gecertificeerd. We gebruiken indien mogelijk circulaire materialen en recyclen ons afval voor andere doeleinden.

Vraag en antwoord

Nadat we je order hebben ontvangen ontvang je op werkdagen binnen 48 uur een orderbevestiging.

Dat is geen enkel probleem. Stuur een mail naar info@etilex.nl of neem telefonisch contact met ons op. We gaan dan samen kijken naar de mogelijkheden.

Uiteraard is het vervelend om iets te zijn vergeten. Stuur zo snel mogelijk een mail naar info@etilex.nl en we gaan kijken of we de lopende order nog kunnen aanpassen.

Het is ook mogelijk om de bestelling op te halen. Zodra we de order klaar hebben krijg je een bericht en kun je de bestelling ophalen op onze vestiging in Boven-Leeuwen.

Wat is het verhaal achter Etilex?

Etilex is per januari 2021 opgericht als handelsonderneming van de Van Hulst Groep te Boven-Leeuwen. Freek Gijsberts en Rob de Haas zijn ruim 20 jaar werkzaam in de hout- en bouwwereld en hebben beiden de visie om het concept Alles-onder-één-dak uit te dragen. In combinatie met  Zagerij/Frezerij Van Hulst is dit concept verwezenlijkt. De zagerij/frezerij is ontstaan in 1995 in Dreumel, en later verhuisd naar de huidige locatie op industrieterrein Veesteeg in Boven-Leeuwen, toen de meubelbranche in het Maas- en Waalgebied een continue groeiende vraag naar houten halffabricaten had. Uiteindelijk bestaat ons bedrijf uit een 3 tal locaties, de nieuwste hal van ca. 4200m2 is opslag voor hout- en plaatmateriaal, de andere 2 hallen zijn productie van prefab elementen en de spuiterij

Welke behoefte vult ons bedrijf in?

In de zagerij, frezerij en spuiterij hebben wij een zeer divers machinepark, waarmee wij onze klanten op alle gebieden en voor vrijwel iedere toepassing kunnen voorzien in hun vraag naar componenten voor de eindproducten die zij daarmee kunnen produceren. Naast de meubelbranche is de prefab-industrie in LVL (Laminated Veneer Lumber) een ‘booming-business’. Doordat we in de loop der jaren geïnvesteerd hebben in het vernieuwen, moderniseren en vergroten van het machinepark zijn we een zeer goede partner in de prefab-industrie. Gevelbekleding is de nieuwste tak binnen het bedrijf, waarbij kwaliteit en esthetiek bovenaan staan. Hier zijn wij een nieuwe weg ingeslagen, namelijk het verzorgen van de “buitenschil” van een woning, voorheen lag onze focus vooral op de binnenconstructie (vloeren en wanden).

Wat doet de onderneming?

Ons bedrijf bestaat uit 56 werknemers die, vanuit de diverse principes, allemaal samenwerken en waarde toevoegen aan de producten die worden ingekocht, zodat we jou als klant de benodigde producten op tijd kunnen aanleveren.

Wat zijn de “Unique Selling Points”?

Door de jaren heen is onze onderneming gegroeid naar een machinepark waar 14 CNC-frezen (de grootste kan plaatmateriaal van 7,6 x 2,6m1 verwerken) en 4 opdeelzagen staan. Met deze machines kunnen wij het LVL-plaatmateriaal tot een dikte van 75mm in één bewerkingsgang frezen tot het halffabrikaat dat onze klanten verwachten! Daarnaast is er in het eerste kwartaal van 2021 een herzaagmachine, een 4-zijdige met 7 assen, een borstelapparaat en een spuiterij geïmplementeerd, waardoor we alle bewerkingen voor bijvoorbeeld gevelbekleding onder één dak kunnen uitvoeren. Verder hebben we het importeurschap van plinten, lijstwerk en biko`s overgenomen en geïntegreerd in de bedrijfsvoering, waardoor het assortiment nog completer is geworden. In onze zagerij, frezerij, schaverij en spuiterij worden zowel standaard als klantspecifieke profielen vervaardigd. Door het in eigen beheer hebben van de opdeelzagen, CNC-frezen, schaafmachines en lakstraten zijn wij in staat om flexibel en snel te werk te gaan. Onze producten worden op maat geleverd zoals u het wenst. Het gronden en/of lakken van deze producten vindt plaats in onze eigen lakstraten voor een snelle service. Al onze producten zijn leverbaar in een gelakte of gegronde uitvoering.

Duurzaam bosbeheer

Als bedrijf hechten wij veel waarde aan duurzaamheid en verantwoord bosbeheer. Wij werken volgens FSC® & PEFC- normen.

Voor wie doen wij het?

We zijn een toeleverancier voor de hout- en bouwmateriaalhandel en de (prefab)industrie. Ons doel is om een goede, flexibele en betrouwbare partner te zijn voor onze klanten, waarbij kwaliteit en snelheid van levering zeer belangrijk zijn, om het productieproces van onze klanten te laten continueren.

Waar geloven wij in?

In de kracht van alle bewerkingen onder één dak, waardoor er snelheid, dynamiek en een goede samenwerking/cohesie binnen het bedrijf is. De synergie die hierdoor ontstaat is een plus voor alle partners en klanten.